Obama, Afganistan’daki ABD askerleri ile bir araya geldi

KABİL  – Afganistan’a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Başkanı Barack Obama, Kabil yakınlarındaki Bagram Hava Üssü’nde ABD askerleri ile bir araya geldi. Obama, askerlere yaptığı konuşmada, onların fedakarlıkları ile ABD’nin özgür ve güvenli olduğunu, Afgan halkının da artık bir geleceği bulunduğunu söyledi.

Obama, terör örgütü El Kaide’nin eski lideri Üsame Bin Ladin’in öldürülmesinin yıldönümünde Afganistan’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Sadece 6 saat boyuca Afganistan’da kalan Obama, Kabil’de Afgan lider Hamid Karzai ile bir araya geldi. Obama, Karzai ile ülkedeki NATO kuvvetlerinin 2014 yılında çekilmesini içeren antlaşmayı imzaladı. Yine iki lider Amerika ile Afganistan arasında stratejik ortaklık antlaşmasına da imza attı.

Obama, temasları çerçevesinde Kabil yakınlarındaki Bagram Hava Üssü’nde ABD askerleri ile bir araya geldi. Konuşmasında rahat hareketleri ile dikkat çeken Obama, askerlere moral verdi. Obama ayrıca Afganistan yönetimi ile yaptıkları anlaşma ile artık Afganistan’dan çekildiklerinin müjdesini verdi.

Obama, askerlere yaptığı konuşmada, onların fedakarlıkları ile ABD’nin özgür ve güvenli olduğunu, Afgan halkının da artık bir geleceği bulunduğunu söyledi. “Bu savaşı biz istemedik.” diyen Obama, El Kaide’yi Afganistan’dan dışarı attıklarını ifade etti. Obama, “Sadece El Kaide’yi Afganistan’dan dışarı atmakla kalmadık. Bir yıl önce de Üsama Bin Ladin’i adalet önüne getirmeyi başardık.” dedi. ABD Başkanı, bunun da her bir askerin kendi görevini yapması ile başardıklarını söyledi.

(DÜNYA – Date : 02.05.12 Time 13:25)

Yorum bırakın